Het J-nest

Rond 2 november verwachten we pupjes van Rosenkavelier vom Altsiedlerhof (Ricco), een kaninchenreutje en Ulina v.h. Kleinslag Finn

Rosenkavelier, Ricco

31-12-2015

Laatste avond van het jaar, maar ook de laatste avond dat we alle pupjes bij elkaar hebben, morgen "vliegt" de eerste uit. Wij hebben er gelukkig eerst 9 weken van mogen genieten! En genieten, dat hebben we zeker! 

Op de laatste avond nog wat foto's gemaakt, ze staan in het foto album. 

De teefjes vertrekken beide komende dagen. het reutje blijft nog een paar weekjes. Wij zijn ondertussen ook alles aan het klaar zetten voor het I-nest van Guus, nog ongeveer een week en dan zijn die pups er ook al!

wij wensen iedereen een fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2016!

 

20 december 2015

De pups worden steeds leuker! Het zijn nu echte hondjes geworden, die gelukkig nog wel veel slapen. Ze eten nu zelfstandig vlees, en spelen leuk met elkaar. 

Vorige week maandag is de chipper geweest, elke pup heeft nu zijn eigen identieke nummer en afgelopen week mochten ze mee naar de dierenarts waar ze zijn nagekeken en ingeënt. De dierenarts vond ze goed gegroeid! Volgens haar waren het hele gezonde, vrolijke en vrije hondjes.

We mogen er gelukkig de feestdagen nog heerlijk zelf van genieten voor ze langzaam en een voor een gaan uitvliegen. 

06 december 2015

De pups worden ondertussen echte hondjes! Ze beginnen nu echt te lopen en te spelen! Ze worden steeds leuker!

We zijn sinds deze week ook begonnen met wat bij voeren, ze krijgen sinds vandaag 3x per dag een schaaltje vlees, het is nog wat onwennig, maar ze lijken het lekker te vinden! Komende week komt de chipper en krijgt elk hondje dus zijn of haar eigen naam en dan weten alle baasjes ook wie welk hondje krijgt!

30 november 2015

De pups zijn al weer 4 en halve week oud! Er begint zowaar beweging in te komen. De pups kunnen nu uit (en soms ook in) de bak en ze "lopen" wat rond in de ren en werpkist. 

De tandjes beginnen door te komen, en ook hebben de pups vandaag voor het eerst wat vlees geproeft. Maar volgens mij vinden ze de melk van Finn nog steeds het lekkerst!

We hebben ook kennis gemaakt met alle nieuwe baasjes, wat hebben ook deze pups weer een mazzel straks!

De weeglijst is weer up-to-date en er zijn ook weer nieuwe foto's toegevoegd!

 

22 november 2015

Het even geduurd, maar hier nog eens een berichtje!

Het gaat nog steeds super! De pups blijven prima groeien. Ze krijgen nog steeds alleen melk van Finn, dit is tot op heden nog voldoende. 

De pups kijken dapper de wereld in, het blijft mooi om te zien hoe snel zo'n nestje zich weer ontwikkeld. 

We hebben voor alle pups een nieuw mandje gevonden. 

Voor de liefhebbers; de weeglijst is weer up-to-date en er zijn weer wat foto's toegevoegd!

10 november 2015

De pups zijn alweer ruim 10 dagen. We wachten tot de oogjes en oortjes open gaan, dit zal niet lang meer duren!

Voor de beide teefjes hebben we al een nieuw mandje gevonden, maar ze mogen gelukkig eerst nog een poosje bij ons blijven groeien! 

08-11-2015

De pupjes blijven prachtig groeien! En wij genieten er nog steeds volop van. We hebben ook alle tijd om te genieten want Finn is een heel lief moedertje ze verzorgd alle pups nog prima! Zw waren met een week allemaal al in gewicht verdubbeld. We hebben voor de liefhebbers nog wat foto's toegevoegd. 

29-11-2015 Geboren!

In de nacht van 29 op 30 oktober is Finn de trotse moeder geworden van 3 pupjes. 1 reutje en 2 teefjes. Met Finn en haar pups gaat het prima!

De bevalling duurde erg lang, vandaar dat het eerste en de laatste 2 pupjes bij de dierenarts geboren zijn, gelukkig wel zonder keizersnede. Er was nog een reutje, maar deze was helaas niet gezond en deze hebben we in laten slapen.

Bij het fotoalbum zijn wat foto's toegevoegd! En de weegtabel wordt up-to-date gemaakt!

De pups gaan trouwens Jonkheer Julius, Jonkvrouwe Jildou en Juffrouw Josje Fân Fryske Komôf heten.

We zijn reuze aan het genieten van dit prachtige plaatje!

4 pupjes

Vandaag een röntgenfoto gemaakt om te zien hoeveel pups we kunnen verwachten. We hebben er 4 geteld!