I-nest (08-01-2016)

Guus
Cooper

12-03-2016

De pups zijn ondertussen allemaal al weer zo'n week bij hun nieuwe baasjes. We hebben al veel enthousiaste reacties gehoord. Iedereen lijkt blij zijn/ haar pupje! Altijd fijn om te horen dat alles goed gaat. 

Sammie (Imke, het pupje met het roze bandje) blijft bij ons wonen, een schat van een pupje die lekker haar eigen gang kan gaan!

De uitslag van de levershunt was trouwens gelukkig bij alle pups prima!

Wij hebben weer genoten van een nestje pups! Nu voorlopig even niet, na 2 nesten achter elkaar ook wel fijn! Voorlopig eerst maar genieten van onze eigen pups, Doortje en Sammie!

Iedereen bedankt voor alle lieve en enthousiaste reacties de afgelopen maanden!

 

28-02-2016

Voor de laatste keer foto's op de website gezet van dit nestje, nu moeten de nieuwe baasjes tot volgend weekend wachten. De weeglijst klopt weer! En wij gaan genieten van de laatste week met de pupjes en van alle nieuwe baasjes die helemaal gelukkig naar huis gaan met hun nieuwe aanwinst!

26-02-2016

 Gisteren zijn de pups bij de dierenarts geweest. Na een uur knuffelen kwam ze tot de conclusie dat alle pupjes gezond en geweldig zijn. 

Voor ons gaat de laatste week al weer in. Woensdag nog naar Utrecht voor de levershunt. En eind volgende week vliegen de eerste pups al weer uit! Deze 8 weken zijn weer om gevlogen. Alle pupjes krijgen geweldige baasjes dit is voor ons heerlijk om te weten.  Het pupje met het roze bandje blijft bij ons wonen. 

17-02-2016

De pups zijn al weer bijna 6 weken! De tijd vliegt! Morgen komt de chipper, dus de pups gaan naast hun eigen kleur ook hun stamboomnaam krijgen. We hebben alle pups een voor een op de foto gezet, en hun eigen naam staat er bij.

De pups zijn ook steeds meer wakker en maken steeds langer de kamer onveilig! Heel gezellig, wel voorzichtig lopen! Guus blijft heel lief, de pups drinken minder, maar Guus wil ook nog rustig met ze knuffelen of spelen!

Volgende week krijgen de pups hun eerste enting en de week erna moeten ze naar Utrecht voor de levershunt controle. De drukke tijden breken weer aan! Heerlijk!

 

14-02-2016

Zoals jullie kunnen zien op de foto's en op de weeglijst groeien de pups als kool. Het worden echte hondjes. De oortjes gaan langzaam omhoog, en ze eten ondertussen al 600 gram vlees per dag met z'n zevenen! Deze week komt de chipper dus dan krijgt elke pup zijn eigen naam en nummer!

08-02-2016

Ze blijven maar groeien! Het kleine is er al lang weer af! De pups krijgen nu 4x per dag vlees bij. Dit is ook steeds zo op! Gisteren de nageltjes weer geknipt en voor de 2e keer ontwormd. 

05-02-2016

De pups zijn ondertussen al weer 4 weken! Op 1 pupje na wegen ze allemaal meer dan een kilo! We zijn begonnen om de pups 2x per dag een beetje vlees te geven. Hier zijn ze heel wijs mee, het is zo op! Ze spelen en waggelen al wat door de kamer, altijd weer een leuk gezicht! De pupjes hebben een iets kleiner bakje gekregen in het rennetje, en nu gaan ze al heel netjes op de matjes plassen en poepen. Ze lijken dus ook heel slim! We hebben al heel veel nieuwe baasjes ontmoet, altijd gezellig!

30-01-2016

Hier gaat nog steeds alles prima! De pups groeien nog als kool op de melk van Guus, we hopen dit nog zeker een week te kunnen volhouden! Het zijn hele tevreden pupjes, maar als ze wakker zijn dan mag iedereen dit weten! Ze hebben sinds een paar dagen echte bandjes om! Ze waren uit de lintjes gegroeid!
Toen de pups net geboren waren pasten ze met z'n allen in een afwasteiltje, tegenwoordig hebben we al een wasmand nodig om het hele zooitje in te stoppen als we de bak moeten schoonmaken! De andere honden komen dan ook altijd even kijken. Zeker onze logé Sake vindt het machtig interressant!

25-01-2016
Vandaag maar eens een filmpje om te laten zien dat de pups het nog steeds prima doen! De pootjes beginnen er al onder te komen! En zoals jullie kunnen zien heeft Guus nog meer dan genoeg melk!

21-01-2016

De pups doen het nog steeds prima! De eerste pup heeft zijn oogjes open, en verder zien we spleetjes! Vandaag ook maar voor de eerste keer nageltjes knippen, daar zal Guus ons vast dankbaar voor zijn! Deze pups klauteren de hele werpkist al door, soms valt er zelfs wel eens eentje uit op zoek naar moeders, 's nachts er maar een plankje tussen zodat Guus er wel in kan, maar de pups er niet uit!

17-01-2016

De pups doen het nog steeds prima! De meeste pups zijn in gewicht verdubbeld! Morgen de laatste 2!

We hebben onder tussen met de eerste nieuwe baasjes kennis gemaakt! Altijd weer gezellig om nieuwe mensen te leren kennen! Kiezen kan nog niet, daar zijn de pups nog te klein voor.

We genieten vol op van tevreden pups en een lieve moeder!

14-01-2016

Met de pups gaat alles prima! Ze hebben snappen allemaal prima wat groeien is! Soms zijn ze de weg nog even kwijt, maar we helpen ze wel weer de goede kant op! Voor Guus is soms even zoeken als het 2 kanten op krioelt, maar ze doet dapper haar best! De eerste mogelijke nieuwe baasjes zijn al wezen kijken. Helemaal gezellig weer! De weeglijsten zijn weer up-to-date en er zijn weer een paar foto's toegevoegd aan het foto album.

09-01-2016

Gisteren 08-01-2016 zijn de pups van Guus en Cooper geboren. Een hele vlotte bevalling! Guus is de trotse moeder van 3 reutjes en 4 teefjes, allen tussen de 200 en 230 gram. Alle pups staan in het foto album!

De reutjes gaan: Ids, Ivo en Inze Fân Fryske Komôf heten. De teven krijgen de namen: Imke, Iteke Iefke en Ieke Fân Fryske Komôf. 

Röntgenfoto van Guus!

We hebben vandaag een röntgenfoto laten maken van de buik van Guus! E zitten nog steeds pups in! Nog een goeie week te gaan!

Cooper met Reinier!
Maandag 7-12 hebben we een echo laten maken van de buik van Guus en we hebben zeker 4 pupjes gezien.
 
Guus (Knofje) is de dochter van Jikke en Jock. We hebben haar zelf gefokt. Dit was ons eerste nestje Cairns, ons K-nest, en wat was dat leuk.
Guus heeft een prachtig en lief karakter, ze is een echte gezinshond. Guus is een allemans vriendje, ze vind alles en iedereen leuk en mag graag dollen met de kinderen.
Een plekje op de stoel of bank vindt ze geweldig, dan heeft ze zicht op alles en iedereen. En ze meldt het zeker even als er een poes langs wandelt.
 
Guus is een hele gezonde hond, en dat ze ook nog mooi is, is mooi meegenomen. Op de show is het een keurige U hond, maar soms een ZG want dan heeft ze geen zin om een keurig rondje te lopen.
 
We hebben haar door Cooper laten dekken, een echte lieverd.Voor beide hondjes is dit het eerste nestje, we hopen dat onze verwachtingen van een gezond en lief nestje cairns uit komt. Cooper is gefokt door Reinier en Margolia Goud hun website vind je hier
Stamboom van Cooper