Wie zijn wij

Wie zijn wij

Kennel Fân Fryske Komôf vind je in IJhorst. IJhorst ligt tussen het natuurgebied het Reestdal en het bos van Staphorst. Wij, de familie Rozendom, wonen hier nu 10 jaar. Het is hier geweldig wonen voor het gezin en de honden.

De naam Fân Fryske Komôf is gekozen met onze stabij’s in het achterhoofd, want veel mensen noemen de stabijhoun een Friese stabij.

Nadat we 10 jaar terug vanuit de drukte van werk en wonen de rust hebben gezocht, kregen we tijd voor “onze” hond, de stabij. Daar hebben we tot op de dag van vandaag nog geen spijt van.

We hebben ontzettend genoten van onze stabij's, op dit moment hebben we geen stabij meer in ons gezin. Sommige zijn met de kinderen mee uitgevlogen en Twarres de "baas" van onze roedel is in 2014 ingeslapen.

Ik wilde graag een heel graag een hond met het karakter van een grote hond. Dat werd de Cairn terriër! We hebben in 2013 onze eerste nestje cairn's gekregen, wat leuk! Guus is bij ons blijven plakken, ze is een heerlijk hondje!

Sinds 2013 is de roedel “vergroot”met Finn, een kleine dwergteckel. Finn is een wildkleur ruwhaar. De teckel is wel wat bijzonders, zo bijzonder dat ons gezin in 2015 is uitgebreid met een heel klein kaninchenteckel dametje!

Al met al een prachtig stel waar we elke dag opnieuw heel blij mee zijn.

 

Met de honden lopen we soms een show en we hebben incidenteel een nestje, maar in de eerste plaats hebben we gezinshonden. Een show of een nestje is geweldig, maar een lieve, leuke huishond heb je 24 uur per dag!